Budapest XIV. kerület, Thököly út 156. * Budapest, XII. kerület, Apor Vilmos tér 8.

Rólunk mondták

A DAVID gépekkel hihetetlen gyorsan tudtam fejleszteni a gerinctartó izmaim. Néhány kezeléssel porckorong kopásból eredő fájdalmaim megszűntek.
Szabados Ágnes
műsorvezető, riporter
RTL Klub
 
Végre megtaláltam a tökéletes terápiát, ami segít.

Udvaros Dorottya
színművésznő

Fogyni szeretnék

A fogyni vágyóknak a DAVID Gerincklinika két dologban tud segíteni

Fogyókúrás és zsírégető programok

  • Úgy fogyjon, hogy ne veszélyeztesse egészségét.
  • A fogyás eredménye tartós legyen.

     

Egészségének megóvása a legfontosabb 

A helytelenül felépített fogyókúrás program többet árthat, mint amennyit használ. Ha Önnek nagyobb a súlya az ideálisnál, számos mozgásforma egyenesen káros az egészségére. Túlsúlyos embereknél a rosszul megválasztott mozgás komoly problémákat okozhat az ízületekben, a szív- és érrendszerben; a helytelenül összeállított fogyókúrás étrend ugyancsak megbetegedést okozhat.

1 kiló többlet 1,4 kilogrammos pluszterhelést jelent a térdnek; a deréknak és a porckorongoknak pedig majdnem ötszörös többletterhelést. Sőt, ez a terhelés például futás közben sokszorosára nőhet, ami súlyosan károsíthatja a fogyni vágyók ízületeit, derekát, porckorongjait – legrosszabb esetben pedig sérüléshez vezet.

A többletsúly mozgás nélkül is állandóan terheli a szív- és érrendszert, ezért a nem körültekintően végzett intenzív sportolás keringési zavarokat okozhat.

A helytelen fogyókúrás program másik hátulütője, hogy a súlycsökkenés elmaradása – esetleg a sérülések – miatt sokan néhány nap, néhány hét után feladják. Ők legközelebb sokkal nehezebben rugaszkodnak neki egy fogyókúrás terápiának.

Biztonságos, tartós fogyás testre szabott mozgásprogrammal

A DAVID Gerincklinika szerint a biztonságos és tartós fogyás a testre szabott zsírégető és erőfejlesztő mozgásprogrammal érhető el.

 

Fogyókúrás mozgásprogramunk kiindulópontja a személyi gerinc állapotfelmérés, melynek során feltérképezzük az Ön kiinduló fizikai állapotát, testi adottságait és terhelhetőségét. Az állapotfelmérés eredményeire támaszkodva összeállítunk Önnek egy fogyókúrás mozgásprogramot, ún. tréninget. A tréning erőfejlesztő és zsírégető gyakorlatokat egyaránt tartalmaz. A fogyókúrás mozgásprogram során szakképzett trénereink folyamatosan felügyelik az Ön állapotát – és ösztönzik Önt, amennyiben alábbhagy a motivációja.

A fogyókúrás gyakorlatok egy részéhez DAVID erőgépeket használunk, amely gépeket kifejezetten úgy alakították ki, hogy ne terheljék az ízületeket. A DAVID gépek segítségével képesek vagyunk arra, hogy célzottan azokat az izmait fejlesszük, amelyek nem eléggé erősek – például a túlsúly megtartásához nem eléggé fejlett hátizmokat. A kardio gépek pedig pontosan az állapotfelmérés során meghatározott terhelhetőségi szinten tartják Önt, így garantálva a biztonságos, de folyamatos fogyást.

Bővebb információk:

Személyi gerinc állapotfelmérés
David gépek
 

Gerincsérv | Gyógytorna | Derékfájás, hátfájás, gerincfájdalom | Porckorongsérv