Rólunk mondták

A DAVID gépekkel hihetetlen gyorsan tudtam fejleszteni a gerinctartó izmaim. Néhány kezeléssel porckorong kopásból eredő fájdalmaim megszűntek.
Szabados Ágnes
műsorvezető, riporter
RTL Klub
 
Végre megtaláltam a tökéletes terápiát, ami segít.

Udvaros Dorottya
színművésznő

Gerinctorna

A gerinctorna gyakorlatok célja, hogy megelőzzük, illetve megszüntessük a gerincbántalmakat, melyek a modern életmód következtében előbb-utóbb szinte mindenkinél kialakulnak. A rendszeres gerinctorna gyakorlatok ezenkívül sokat segítenek a helyes testtartás kialakításában és az ízületkímélő mozgáskultúra elsajátításában.
 

Gerinctorna gyakorlatok egészséges vendégeknek


Gerinctorna gyakorlatokA gerinctorna gyakorlatok a DAVID gerinc módszertanon alapulnak, ezért egészséges vendégeinknek a csoportos gimnasztika órák közül leginkább ezeket ajánljuk. Vendégeink általában az alábbi célok egyikével érkeznek gerinctorna edzéseinkre:

 

  • Testtartásukat szeretnék javítani.
  • Ülőmunkát végeznek.
  • Egyoldalú fizikai munkát végeznek.
  • Kisebb súlyfeleslegük van.
  • Kismértékű gerinc- és/vagy ízületi panaszoktól szenvednek.
  • Mozogni szeretnének, de egészségük maximális megóvása mellett tennék ezt.

A gerinctorna edzések 60 percesek. A gerinctorna gyakorlatok – a DAVID gerinc módszertannak megfelelően – 10-15 perces bemelegítéssel indulnak. Ezután körülbelül 30 percig speciális gerinctorna gyakorlatok következnek. A gerinctorna órák nyújtással, relaxációval végződnek.
 

A gerinctorna edzésekkel kapcsolatos egyéb tudnivalók

Gyógytornászaink és szakképzett trénereink tartják a gerinctorna gyakorlatokat; rendszerint 4-6 vendégünk vesz részt egy-egy ilyen edzésen.

Gimnasztika kezeléseink több alkalomra szóló bérlettel és egy alkalomra szóló belépővel is igénybe vehetőek. Thököly úti egységünkben 10 alkalmas gimnasztika bérlet 16.000 Ft-os áron, az egy alkalomra szóló belépő 1.800 Ft-ért váltható. Apor Vilmos téri klinikánkon 12 alkalmas gimnasztika bérletet válthatnak 18.000 Ft-ért, az egy alkalomra szóló belépő ára 1.800 Ft. A gimnasztika bérletek érvényessége 3 hónap és a TRX órákon kívül bármilyen csoportos gimnasztika edzésen részt vehetnek vele vendégeink azon egységünkben, ahol a bérletet megváltották. A gimnasztika órákra a belépő egészségpénztári kártyával és SZÉP kártyával is megváltható.

Vendégeinknek azt javasoljuk, hogy kérjenek személyi gerinc állapotfelmérést a gerinctorna gyakorlatok edzések megkezdése előtt, hogy ki tudjunk szűrni minden egészségügyi kockázatot.

Bővebb információk:

Személyi gerinc állapotfelmérés
Gerinc tréning
Gerinc terápia
Gimnasztika
Órarendek
DAVID Gerincklinika hírlevél
 

 

Gerincsérv | Gyógytorna | Derékfájás, hátfájás, gerincfájdalom | Porckorongsérv