Rólunk mondták

A DAVID gépekkel hihetetlen gyorsan tudtam fejleszteni a gerinctartó izmaim. Néhány kezeléssel porckorong kopásból eredő fájdalmaim megszűntek.
Szabados Ágnes
műsorvezető, riporter
RTL Klub
 
Végre megtaláltam a tökéletes terápiát, ami segít.

Udvaros Dorottya
színművésznő

Pilates

A pilates gondolata abból a felismerésből indult ki a 20. század elején, hogy a hátfájás, gerincfájdalom és általában a betegségek hátterében legtöbbször a helytelen testtartás és a nem megfelelő légzés áll. Ennek megfelelően a pilatesben komoly szerepet kap a jóga és a tai-chi öröksége, ezen belül is főként a helyes légzés és a relaxáció.
 

A pilates kortól és nemtől függetlenül minden egészséges embernek ajánlott

Pilates, a hátfájás ellenszereA pilates többek között az alábbiakban segít:

  • Átmozgatja, szálkássá, feszessé teszi a teljes izomzatot; kifejezetten jó alakot eredményez.
  • Segítségével alacsonyabb lesz a sportsérülések valószínűsége.
  • Jótékonyan hat kisebb gerinc- és ízületi panaszokra.
  • Segítségével eredményesen  előzhető meg a hátfájás és más gerincfájdalom.
  • Nagyban oldja a stresszt.

Egyéb részletek a pilates órákról:
Egy pilates edzés 60 percig tart. A foglalkozásokat a DAVID Gerincklinika szakképzett trénerei vezetik; egy pilates órán legtöbbször 6-8 fő vesz részt.

Gimnasztika kezeléseink több alkalomra szóló bérlettel és egy alkalomra szóló belépővel is igénybe vehetőek. Thököly úti egységünkben 10 alkalmas gimnasztika bérlet 16.000 Ft-os áron, az egy alkalomra szóló belépő 1.800 Ft-ért váltható. Apor Vilmos téri klinikánkon 12 alkalmas gimnasztika bérletet válthatnak 18.000 Ft-ért, az egy alkalomra szóló belépő ára 1.800 Ft. A gimnasztika bérletek érvényessége 3 hónap és a TRX órákon kívül bármilyen csoportos gimnasztika edzésen részt vehetnek vele vendégeink azon egységünkben, ahol a bérletet megváltották. A gimnasztika órákra a belépő egészségpénztári kártyával és SZÉP kártyával is megváltható.

Érdemes a pilates edzés előtt igénybe venni a DAVID Gerincklinika személyi gerinc állapotfelmérés szolgáltatását, ugyanis ez alapján tudunk kizárni mindenféle rejtett egészségügyi kockázatot.

Bővebb információk:

Személyi gerinc állapotfelmérés
Gimnasztika
Órarendek
 

Gerincsérv | Gyógytorna | Derékfájás, hátfájás, gerincfájdalom | Porckorongsérv