Akupresszúra és fülakupunktúra

Az akupunktúra és a hagyományos kínai orvosláson alapuló kiegészítő kezeléseink kifejezetten eredményesen alkalmazhatóak gerinc-, hát-, és ízületi fájdalmak csökkentésére, allergiás panaszok kezelésére és szenvedélybetegségekről való leszokáshoz egyaránt. Sebész szakorvosunk és természetgyógyászunk által végzett, kínai orvosláson alapuló kezeléseink biztonságosan alkalmazhatóak önállóan, kombinálva vagy akár gerinc terápia, gerinctréning részeként.
 
Az akupunktúra és a hagyományos kínai orvosláson alapuló kiegészítő kezeléseink az alábbi területeken hatásosak:

  • mozgásszervi panaszok esetén,
  • reumatológiai megbetegedések, köztük ízületi kopások, derékfájás, isiász, befagyott váll szindróma kezelésére,
  • zúzódások, húzódások esetén,
  • izom- és ínszakadásoknál,
  • gyulladások kezelésére,
  • allergiás tünetek megelőzésére, vagy már kialakult allergia esetén a panaszok csökkentésére,
  • dohányzásról és egyéb szenvedélybetegségekről való leszokásnál.

Akupresszúra, fülakupunktúra és a hagyományos kínai orvosi terápiák jellemzői

 

A DAVID Gerincklinikában a hagyományos kínai orvosláson alapuló kezeléseket Dr. Arnold Dénes sebész-szakorvos, okleveles természetgyógyász és Pleszinger Katalin okleveles természetgyógyász végzi. A kezelések jellemzője, hogy a fül- és a test meghatározott pontjainak különböző módszerekkel történő stimulálásával eredményesen és biztonságosan csökkenthetőek a mozgásszervi és egyéb panaszok és javul a test energia egyensúlya. A fő terápiás módszerek, a panaszok függvényében, egymással kombinálva is alkalmazhatóak.

 

A fülakupunktúra során az orvos tűket szúr a fülbe meghatározott akupunktúrás pontokon. Ezzel fájdalomcsillapító hatású endorfin szabadul fel a szervezetében, a hagyományos kínai gyógyászat szerint pedig helyreáll a szervek energiaegyensúlya.

 

A melegítéses terápia (moxaterápia) alkalmazásakor az akupunktúrás pontokat a bőrfelszínhez közel tartott hőforrással, gyógynövények égetésével ingerelik. Hatására a meleg bediffundál a szövetek közé, kifejtve a gyógyító hatást.

 

A köpöly eljárással vákuum keletkezik a kezelt felületen, melynek hatására javul a bőr, az izom és a kezelt felülethez tartozó szervek vérellátása, vérkeringése, anyagcseréje.

 

A fülgyertya-és testgyertya alkalmazásával a gyógyhatását a meleg, a vákuum, a gyógy olaj hatóanyaga együttesen biztosítja a gyertya égési ideje alatt. A kezelés javasolt mozgásszervi, -  fül, arcüreg problémáknál, allergia, fejfájás, migrénes panaszok esetén.

 

A kínai masszázs egy masszázsfogásokkal és kimozgatásokkal egybekötött akupresszúrás kezelés. Eredményesen alkalmazható mozgásszervi – és belszervi betegségek kezelésére, krónikus fáradtság, álmatlanság enyhítésére, megelőzésére.

 

A magnetoterápia során a fül és a test különböző akupresszúrás pontjain, Magyarországon egyedülálló statikus mágneses kúp alkalmazásával csökkenthetőek a mozgásszervi fájdalmak és egyéb mozgásszervi elváltozások. A kezelés eredményes kiegészítője a fizikoterápiának.

 

A hagyományos kínai orvosi kezelések menete

 

A hagyományos kínai orvosláson alapuló kezelések esetében első alkalommal állapotfelmérés történik, melynek során orvos- természetgyógyászunk és természetgyógyászunk egy-egy órás vizsgálat és elbeszélgetés során megismeri az Ön állapotát, panaszait, kórtörténetét. Az állapotfelmérést követően születik döntés a szükséges kezelésekről.

Az állapotfelmérést is tartalmazó első kezelés időtartama 90 perc, ára 15.000 Ft. A második vizit, mely állapot kontrollt és fenntartó kezelést egyaránt tartalmaz, 75 percet vesz igénybe, ára 12.000 Ft. Három alkalom (1 állapotfelmérés+2 további alkalom) egyben történő megfizetése esetén 35.000 Ft a kezelések ára. 

 

Akupresszúra, fülakupunktúra kezelésünk és a hagyományos kínai orvosláson alapuló további terápiáink egészségpénztári kártyával és SZÉP kártyával egyaránt igénybe vehetőek.

 

A kezelésekre bejelentkezés szükséges, melyet elérhetőségeinken tehet meg.

 

Akiken már segítettek a hagyományos kínai orvosi kezeléseink

 

Több mint 10 éve gerincproblémával küzdök. Gyalog 150 méternél hosszabb távokat már nem tudtam megtenni fádalmaim miatt. Orvosi javaslatra nyakcsigolya műtéten estem át. Járás távolságom a műtét után sem hosszabbodott és fájdalmaim sem csökkentek. Ezt követően kerestem fel Dr. Arnold Dénest a DAVID Gerincklinikán. GUNA orvosi kollagén terápiát és akupresszúrás kezeléssorozatot kezdtünk el. Már az első alkalom után határozottan jobban éreztem magam. Fájdalmaim csökkentek és a járás távolságom is jelentősen megnőtt. A kezeléssorozat végén panaszaim szinte teljesen elmúltak és jelentősen javult az életminőségem. Köszönet a segítségért és további sok sikert kívánok a munkásságukhoz.

/Kántor Gábor/

 

A nyár elején részleges arcidegbénulást szenvedtem el, melynek következtében a bal szemhéjamat nem tudtam lecsukni, a bal felső ajkam nem záródott, a nyelvem zsibogott, felső arcom csak részlegesen működött. A főgyógyszer és annak mellékhatásaira felírt gyógyszerek többoldalas tájékoztató anyagaiból kiderült, hogy ha meg is gyógyulok az arcidegbénulásból, lehetséges, hogy a gyógyszerek mellékhatásaitól más, eddig számomra ismeretlen bajokat is előidézhetek. Ekkor kerestem fel Dr. Arnold Dénes sebész szakorvos-természetgyógyászt és Pleszinger Katalin természetgyógyászt a DAVID Gerincklinikán. Kedvesen fogadtak, türelmesen végighallgattak, majd elmagyarázták, hogy a gyógyulásomat, vagyis az arcom eredeti mozgását a legjobban és leggyorsabban a fülakupunktúra segíti elő. Az akupunktúráról korábban csak annyit hallottam, hogy tűszúrásokkal végzik a kezelést, amitől kissé megrémültem. A kezdeti ijedség hamar elmúlt, hiszen Arnold és Kata olyan szakmai alázattal közelítettek hozzám, amitől teljes biztonságban érezhettem magamat. Három egymást követő héten kezeltek, minden alkalommal maximális odaadással, a teljes kezelési idő alatt csak velem foglalkoztak, rám figyeltek. Az eredmény, vagyis a javulás már az első „szurkálást” követő reggel tapasztalható volt számomra. A harmadik találkozásunkra úgy érkeztem, hogy arcom egésze tudott már mosolyogni, vagyis 100%-osan feloldódott az arcbénulás. Hálásan köszönöm mindkettőjüknek a törődésüket, a tudásukat! Jó szívvel ajánlom Arnoldot és Katát mindenkinek - szakmailag és emberileg is! 
/B. Erzsébet/

 

Komoly allergiás panaszokkal kerestem fel Dr. Arnold Dénest a DAVID Gerincklinikán. Az fülakupunktúrás és akupresszúrás kezelések hatására sokat javult az állapotom. Nagyon elégedett vagyok a terápiával.
/Gabriella/ 

 

Ez év nyarán problémám támadt az ízületeimmel, ami" köszönhető" a munkámmal járó megterhelésnek és a nehezen kezelhető túlsúlynak. Mielőtt rátaláltam a DAVID Gerincklinikára sok mindent próbáltam panaszaim enyhítésére több-kevesebb sikerrel. A klinikán Katalin és Arnold nagyon kedvesen fogadtak olyan atmoszférát teremtve, ami igencsak ritka manapság. Ízületi fájdalmaimra és súlyproblémáimra is akupunktúrás kezelést végeztek, ami a tűszúrások ellenére fájdalommentes volt. A kezelések közben sok hasznos tanácsot kaptam mind az életvezetéssel kapcsolatban, mind a diétákról, mozgáslehetőségekről. Doktor Úr nagyon odafigyelt arra, hogyan reagál a szervezetem a kezelésekre, rendszeresen, részletesen kikérdezett az eredményekről, hogy érzem, mennyire használ a terápia. Igyekeztem betartani a megbeszélteket, és lényegesen jobbra fordult az állapotom, úgy a súlycsökkenés, mint a mozgáskorlátozottság és fájdalmak terén, hála nekik. Az eredmények megtartása érdekében már tervezem a közeljövőben az újabb terápiát, velük.

/L. Ildikó/

 

2014. szeptemberétől a DAVID Gerincklinikán alkalmazott GUNA orvosi kollagén terápia, valamint a párhuzamosan történt akupunktúrás kezelés hatására az évtizedek óta fennálló, kimutatott gerincsérvem okozta derékfájdalmaim megszűntek. Évek óta nem éreztem, hogy "nincs derekam". Köszönet a gyógyulásért!
/dr. Széchy Éva/

 

A DAVID Gerincklinikát unokabátyám és szüleim tanácsára kerestem fel, akik több kezelésen jártak Dr. Arnold Dénes sebész szakorvos-természetgyógyásznál. Akupunktúrás terápiám alatt Arnold doktor és Pleszinger Katalin természetgyógyász rendkívül figyelmesek és precízek voltak. A kezelés segítségével, 12 kg súlytól szabadultam meg 3 hónap alatt. Bátran ajánlom mindenkinek a DAVID Gerincklinikát!
/Burger Attila/

 

 

Amennyiben Ön is mozgásszervi, ízületi vagy allergiás panaszoktól  szenved, ne várjon tovább, jelentkezzen kezeléseinkre!

 

Bővebb információk:

Elérhetőségeink

DAVID Gerincklinika, hírlevél