Rólunk mondták

A DAVID gépekkel hihetetlen gyorsan tudtam fejleszteni a gerinctartó izmaim. Néhány kezeléssel porckorong kopásból eredő fájdalmaim megszűntek.
Szabados Ágnes
műsorvezető, riporter
RTL Klub
 
Végre megtaláltam a tökéletes terápiát, ami segít.

Udvaros Dorottya
színművésznő

Schroth terápia

A Schroth terápia a gerincferdülés egyik leghatékonyabb konzervatív kezelési módszere. Hatásos ellenszere az alábbi panaszoknak:

  • Schroth terápia a gerincferdülés kezeléséregerincferdülés (scoliosis),
  • fiatalkorban fellépő csigolyanövekedési zavar (Scheuermann kór),
  • gerincműtét előtti mobilizáció,
  • gerincműtét utáni rehabilitáció.


A Schroth terápia lényege, hogy elérjük a gerinc maximális aktív nyújtását, majd háromdimenziós légzéssel a törzset eredeti helyzetébe állítjuk. Ebben a testhelyzetben végzünk izomerősítő és nyújtó gyakorlatokat.

A Schroth terápia kiegészítéseként általában McKenzie terápiát, meleg- és hidegterápiát, illetve masszázst alkalmazunk. A korzett (fűző) használatának megtanítása, folyamatos felügyelete és a későbbiekben a korzettről való leszoktatás ugyancsak a Schroth terápia részét képezi.

A Schroth terápia sikerének és a gerincferdülés hatékony kezelésének alapfeltétele a gyakorlatok rendszeres, napi elvégzése.

Egyéb részletek a Schroth terápiával kapcsolatban:
A Schroth terápia kezeléseit szakképzett gyógytornászunk vezeti.

A DAVID Gerincklinika Schroth terápiája 30 és 60 perces kezelésekből áll, ezek ára 4 600, illetve 7 900 forint. Bérlettel is igénybe vehetőek a 60 perces Schroth terápia kezelések: 5 alkalmas bérlet esetén 7 600 forint, 10 alkalmas bérlet vásárlásakor 7 100 forint egy kezelés ára.  Egészségkártyával és SZÉP kártyával is igénybe veheti a Schroth terápiát és egyéb szolgáltatásainkat.

A gerincferdülés kezelésére szolgáló Schroth terápia megkezdése előtt vendégeinknek személyi gerinc állapotfelmérésen szükséges részt venniük, hogy felmérjük a gerinc, a szív- és érrendszer aktuális állapotát, és a legmegfelelőbb kezelést tudjuk nyújtani.

Bővebb információk:

Személyi gerinc állapotfelmérés
McKenzie terápia
Masszázs
 

Gerincsérv | Gyógytorna | Derékfájás, hátfájás, gerincfájdalom | Porckorongsérv