Egészség kártya

A DAVID Gerincklinika kezelései egészségpénztári kártyával és Széchenyi Pihenő Kártyával (SZÉP kártyával) is igénybe vehetőek.

Erasmus+ program támogatást nyert a DAVID Gerincklinika Zrt.

 

 

A DAVID Gerincklinika a finn DAVID cég szakmai partnereként, határokon átnyúló pályázati megvalósításban kamatoztathatja a gerincbetegségek gyógyításában szerzett tudását.

 

Az egészségügyben dolgozó szakemberek, ápolók, gyógytornászok munkája során elkerülhetetlen a sokszor önmaguknál is súlyosabb páciensek emelése, mozgatása. A nem megfelelő módon végzett emelések hosszabb távon gyakori, visszatérő gerincpanaszokat eredményezhetnek, ami a munkából való rövidebb-hosszabb kieséshez és akár maradandó gerincsérülésekhez is vezethetnek.

 

A nemzetközi mozgásszervi rehabilitációban élen járó finn DAVID cég felismerte a problémát és egy olyan alkalmazás kifejlesztését tűzte ki célul, ami a különféle helyzetekben alkalmazható gerinckímélő emelési technikákat rendszerezi és megismerteti az egészségügyi dolgozókkal. A fejlesztési elképzelés az Európai Unió által meghirdetett Erasmus+ program támogatását is elnyerte, így a közeljövőben elkezdődhet a megvalósítás.

 

A projektben a finn anyavállalat mellett, a DAVID módszertant alkalmazó néhány partnerintézmény –köztük a magyarországi DAVID Gerincklinika- is részt vállal. Az együttműködés első állomásként a partnerintézmények szakismeretei és az alkalmazható helyes gyakorlatok kerülnek összegyűjtésre, rendszerezésre. Ezt követően egy roadshow keretében megtanítják a partnerintézmények vezető terapeutáinak a helyes emelési technikákat és a kifejlesztett alkalmazás használatát. A pilot projekt eredményeit első körben Magyarországon, Spanyolországban, Hollandiában és Finnországban ismertetik meg a szakemberekkel.

 

Sokéves tapasztalatának felhasználásával a DAVID Gerincklinika egyik kiemelt célja a betegek gyógyítása mellett, a mozgásszervi gyógyászatban dolgozók szakmai fejlődésének elősegítése. Az elmúlt években ezt a célt szolgálta a DAVID Akadémia szakmai műhely elindítása és szakmai gyakorlat biztosítása az ELTE Egészségfejlesztési és Sporttudományi Intézet hallgatói számára. A finn DAVID cég elismert szakmai partnereként, az Erasmus+ programban való részvétellel a DAVID Gerincklinika immáron a mozgásszervi rehabilitáció nemzetközi szakmai fejlesztéséhez is hozzájárulhat.