Rólunk mondták

A DAVID gépekkel hihetetlen gyorsan tudtam fejleszteni a gerinctartó izmaim. Néhány kezeléssel porckorong kopásból eredő fájdalmaim megszűntek.
Szabados Ágnes
műsorvezető, riporter
RTL Klub
 
Végre megtaláltam a tökéletes terápiát, ami segít.

Udvaros Dorottya
színművésznő

DAVID gépek

A DAVID Gerincklinikán nyújtott szolgáltatásaink elengedhetetlen kellékei a DAVID gépek. A DAVID gépeket speciálisan gerinc- és mozgásszervi panaszoktól szenvedőknek fejlesztették ki úgy, hogy a panaszosok hát edzés közben, gerinctorna gyakorlatok segítségével gyógyulhassanak. A fejlesztésben német és finn tudósok vettek részt az elmúlt több mint 25 évben. A DAVID gépeket a mai napig Finnországban gyártják.

Hát edzés és gerinc gyakorlatok

A DAVID gerinc módszertan alapján felépített gépek


A DAVID gépek attól különlegesek, hogy tökéletesen célzottan és izoláltan tudják erősíteni az egyes izmokat a gerinctorna gyakorlatok végzése közben.
Az egyedi fejlesztésű, ún. hip-lock rendszer rögzíti a medencét úgy, hogy a gyakorlatok végrehajtásakor csak a célzott izomcsoport tud erőt kifejteni. Ez azt jelenti, hogy az erőgépeket úgy lehet beállítani, hogy a gerinctorna gyakorlatok segítségével kizárólag egy-egy izomcsoportot mozgassanak meg hát edzés vagy más izmok edzése közben.

Legújabb generációs gépeink emellett folyamatosan követik, ellenőrzik szenzoraikkal a páciens mozgását, szükség esetén pedig automatikusan beavatkoznak, annak érdekében, hogy a gyakorlatok a legjobb hatást érjék el. 
A DAVID gépeket két célból használjuk: egyrészt tökéletesen alkalmasak arra, hogy a személyi gerinc állapotfelmérés keretében pontos méréseket végezzünk rajtuk; másrészt szintén ezeken a gépeken zajlik maga a hát edzés és más izmok fejlesztése.

 

Gerinctorna gyakorlatok és hát edzés az ízületek kímélésével

A DAVID gépek másik különlegessége, hogy gondoskodnak arról, hogy a gerincet és az ízületeket a lehető legkisebb terhelés érje hát edzés és egyéb gerinc gyakorlatok közben. A gépekbe szerelt ún. CAM erőátviteli rendszer lényegében speciális elliptikus tárcsákból áll. Ezek az elliptikus tárcsák teszik lehetővé, hogy a gerinctorna gyakorlatok kezdeti és végpozíciójában – amikor legsérülékenyebb az ízület – minimális legyen a terhelés. Ezzel a módszerrel tehát az erőterhelés és ezzel együtt az izmok fejlődése a lehető legnagyobb, az ízületek igénybevétele pedig a lehető legkisebb.

 

Klinikáinkon a DAVID gépek legújabb, csúcstechnológiát képviselő típusait is alkalmazzuk, melyek számítógépes terminálokkal vannak felszerelve. A terminálok felhasználóbarát grafikus felülete iránymutatást, motivációt és azonnali visszajelzést ad a páciensek részére a gerinctorna gyakorlatok közben. A terapeuták és orvosok számára pedig azonnali eredményeket és értékelést nyújt a páciensekről, így a legfrissebb adatok alapján tudják ellenőrizni, kontrollálni a terápia folyamatát.

 
A DAVID Generation Line sorozathoz tartozó gépeink a gyakorlatok megkezdése előtt automatikusan hozzáigazítják a páciens testéhez, állapotához paramétereiket, amivel kényelmessé, biztonságossá, hatékonnyá válik a mozgás. Emellett folyamatosan figyelik, és szükség esetén korrigálják a beteg által végzett gerinctorna gyakorlatokat a gerinc izmainak célzott és biztonságos fejlesztése érdekében.


A DAVID Gerincklinikán a gerinctorna gyakorlatok végzésére szolgáló speciális DAVID gépek mellett használhatnak vendégeink kardio gépeket, valamint gyógytorna és fitnesz eszközöket is – a legtöbb gép célja természetesen a kíméletes hát edzés. Ezeken kívül találnak nálunk még evezős ergométereket, futógépeket, elliptikus trénereket, teremkerékpárokat, kézi súlyzókat, gym stickeket, step padokat, gumiköteleket, soft ballokat és fit ballokat.Bővebb információk:A DAVID gerinc módszertan

A DAVID Gerincklinika

Személyi gerinc állapotfelmérés

Gerincsérv | Gyógytorna | Derékfájás, hátfájás, gerincfájdalom | Porckorongsérv